«Μη βιώσιμη η πρόταση των θεσμών»

Οι θεσμοί επέμεναν σε ένα βαθιά βαθιά υφεσιακό πακέτο μέτρων, που για ακόμη μια φορά μετέθετε τα βάρη σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν, ισχυρίστηκε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Το κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ένα κείμενο ελπίδας. Όμως οι θεσμοί δεν σεβάστηκαν το πνεύμα του κειμένου. Η άρνηση του eurogroup να δεχθεί το ελληνικό άιτημα για παράταση της συμφωνίας, καταστρέφει την αξιοπιστία του και η ζημιά ίσως να είναι μόνιμη επεσήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπεραμυνόμενος της απόφασης για δημοψήφισμα.

Η πρόταση των θεσμών δεν θα έδινε ένα οριστικό τέλος στην κρίση, υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup.

«Η πρόταση είναι μη βιώσιμη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός. Όπως εξήγησε, η προτεινόμενη συμφωνία δεν θα «πέρναγε» από την ελληνική Βουλή.

Αιτιολογώντας την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από τους δανειστές η αρχή του κοινού τόπου.

«Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ήταν μία αχτίδα αισιοδοξίας . Όμως, οι θεσμοί ποτέ δεν την σεβάστηκαν» σημείωσε εν συνεχεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η σημερινή απόρριψη εκ μέρους του Eurogroup για επέκταση της συμφωνίας για μερικές μέρες κάνει μόνιμη ζημία στην αξιοπιστία στο Eurogroup.

«Η Ευρώπη έχει ακόμη την ευκαιρία να διασώσει αυτή τη διαδικασία» υποστήριξε παράλληλα, προσθέτοντας ότι το Eurogroup πρέπει να βελτιώσει την πρότασή της προς την ελληνική κυβέρνηση.

Η απόφαση να μην προσκληθούμε στο άτυπο Eurogroup είναι μία απόφαση του κ. Ντέισεμπλουμ και όχι από την Ευρώπη, τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Όσον αφορά την καταβολή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει προτείνει επανειλημμένως την πληρωμή του ΔΝΤ μέσω των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επί των ελληνικών ομολόγων.


> Varoufakis Part 1

> http://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/extraordinary-eurogroup-meet...

> Varoufakis Part 2

> http://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/extraordinary-eurogroup-meet...

> Varoufakis Part 3

> http://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/extraordinary-eurogroup-meet...

Keywords
Τυχαία Θέματα