Νέα συνεδρίαση EWG στις 8- 9 Απριλίου

Τη Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου το Euro Working Group κι ενώ το υπουργείο οικονομικών διέψευσε το Ρόιτερ που επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης ανέφερε πως οι δανειστές αρνήθηκαν το αίτημα της Αθήνας για οικονομική βοήθεια πριν από τη συμφωνία, καθώς τους δήλωσε ότι στις 9 Απριλίου ξεμένει από ρευστό. Την ίδια ώρα, η βρετανική Daily Telegraph

φέρνει την Ελλάδα να κάνει πλάνα δραχμής και αναφέρει ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να μην πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ.
«Ό,τι έχει προβλεφθεί να πληρωθεί θα πληρωθεί. Μας ενδιαφέρει να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, την ώρα που πρέπει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στονΑΝΤ1, στον απόηχο της διάψευσης από το υπουργείο οικονομικών δημοσιεύματος του Ρόιτερ που επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης ανέφερε πως οι δανειστές αρνήθηκαν το αίτημα της Αθήνας για οικονομική βοήθεια πριν από τη συμφωνία, καθώς τους δήλωσε ότι στις 9 Απριλίου ξεμένει από ρευστό.

«Η πραγματικότητα εξαφανίζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει το Bloomberg. Μεγάλη έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα διαπιστώνει ρεπόρτερ του γερμανικού ραδιοφώνου, σημειώνοντας στο ρεπορτάζ ότι ένας στους δύο μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές δεν δίνει απόδειξη. Με τη χώρα μας ασχολούνται σήμερα και τα κινεζικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι ο Γιάννης Δραγασάκης θα κρατήσει τον λόγο του για την COSCO. Πρόβλημα, ωστόσο, σημειώνουν, οι άλλες φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να μιλάμε για συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχει «βελτίωση» με τη λίστα που έστειλε η Αθήνα. «Έρχονται με όλο και περισσότερες προτάσεις και πιο αναλυτικές. Σε ορισμένα σημεία θα υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ κι επανέλαβε ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την Ελλάδα.


Οι εξελίξεις στην οικονομία, η πορεία της διαπραγμάτευσης μετά και την αναλυτική λίστα Βαρουφάκη, αλλά και η κυβερνητική πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, θα απασχολήσουν το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που συγκαλεί στις 2 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα