Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από κόμματα, νομικούς και ενώσεις υποστήριξης των μεταναστών μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των εργατών γης τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, που προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη αφού άφησε ελεύθερους και τους 4 κατηγορούμενους. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και Έλληνες που στάθηκαν αλληλέγγυοι έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας

Οι μετανάστες, θύματα της επίθεσης δηλώνουν ότι
οι εργάτες στα φραουλοχώραφα εξακολουθούν να ζουν υπό άθλιες συνθήκες ενώ οι ίδιοι ακόμα δεν έχουν εισπράξει τα χρήματά τους τα οποία διεκδικούσαν.

"Σκανδαλώδη" χαρακτηρίζει ο Guardian την απόφαση. Σε μια εποχή απαράμιλλης κρίσης στην Ελλάδα, όπου το βιοτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί δραματικά, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, η υπόθεση είχε προκαλέσει μαζική αγανάκτηση, τονίζει η βρετανική εφημερίδα. Τονίζεται, δε, πως η συγκεκριμένη περίπτωση αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι μετανάστες στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα