Greek Food Obsessions και IforU

Η Δανάη Μπεζαντάκου, δημιουργός και ιδιοκτήτρια του GREEK FOOD OBSESSIONS, μίλησε στο Δια Χειρός γιατί και θέλουμε και μπορούμε. Το GREEK FOOD OBSESSIONS δημιουργήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων παθιασμένων με τα Ελληνικά προϊόντα και την Ελλάδα.

Ταξίδεψαν και συνεχίζουν να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως την Κρήτη, με στόχο

να βρούνε τα καλύτερα και ποιοτικότερα ελληνικά προϊόντα. Την εξαιρετική γεύση και την μοναδικότητα τα πάντρεψαν με την πολυτέλεια και προσφέρουν σε όλο τον κόσμο μία σειρά από μοναδικά ελληνικά προϊόντα. Στη συλλογή αυτή την στιγμή υπάρχουν μερικά από τα βασικότερα προϊόντα που συνθέτουν τη μεσογειακή διατροφή, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην υγεία, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πατέ ελιάς, καρύδια με μέλι, πάστα λιαστής ντομάτας, κελυφωτά φιστίκια, ακατέργαστο αλάτι με ζαφορά και ελιές καπνιστές. Τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα μεσογειακά προϊόντα που εξάγονται σε Ευρώπη και Αμερική, όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας. Το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη του ελληνικού επιχειρείν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις διεθνείς αγορές. Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι όλα τα ελληνικά προϊόντα (λαχανικά, φρούτα, ακατέργαστο αλάτι, κρασιά, ελαιόλαδο, βότανα, μέλι κτλ) υπερισχύουν των άλλων κρατών λόγω του κλίματος που έχει η χώρα μας (εύκρατο) και της μορφολογίας του εδάφους της. Όλα τα προϊόντα είναι έντονης φρεσκάδας, πλούσιας γεύσης και αρωμάτων, εξαιρετικής ποιότητας και λαμπερού χρώματος. Το κλίμα και τα εδάφη της Ελλάδος, τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική, κάνουν τα προϊόντα ποιοτικότερα και πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Ο πυρήνας του Greek Food Obsessions είναι η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD, Διευθύντρια στο τουριστικό πρακτορείο KEFITOURS & CONFERENCES LTD & Πρόεδρος στο ξενοδοχείο MATILDA HOTEL. Η Δανάη επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο IVLP (International Visitor Leadership Program) στις ΗΠΑ, το Μάρτιο του 2011, στο πρόγραμμα "WOMEN IN LEADERSHIP", μαζί με 100 άλλες γυναίκες από 92 χώρες.

Τη γνώση την οποία αποκόμισε από τις ΗΠΑ, την μετέτρεψε σε δράση, και μαζί με 7 άλλες γυναίκες επιχειρηματίες, ίδρυσε τον Ιανουάριο του 2012 το "iforU", το πρώτο Ελληνικό Δίκτυο Καθοδήγησης, για την ενίσχυση και ενδυνάμωση την γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η ιδέα για την δημιουργία της εταιρείας Greek Food Obsessions γεννήθηκε μέσα από το iforU, θέλοντας να απαντήσουν το εξής ερώτημα: Τι έχει η Ελλάδα να προσφέρει στον υπόλοιπο κόσμο;

Keywords
Τυχαία Θέματα