Στους δρόμους η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα από τη διαδήλωση δημοτικών υπαλλήλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Οι διαδηλωτές, αυτή την ώρα, κατευθύνονται προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην οδό Γενναδίου με αίτημα προς τους δημάρχους να κλείσουν από αύριο
τους Δήμους. «Για μας τώρα αρχίζει ο πόλεμος», διαμηνύει η ΠΟΕ - ΟΤΑ. Την ίδια ώρα, στο κοινοβούλιο αναμένεται να κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλες τις νέες δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα. Οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση για να καλυφθούν τα έσοδα που θα χαθούν λόγω της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας καθώς και ενδοδημοτική μετακίνηση των υπαλλήλων που θα μπουν στο μέτρο της κινητικότητας ζήτησε το προεδρείο της ΚΕΔΕ από τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη.

Ειδικότερα, οι δήμαρχοι ζητούν το πλεονάζον προσωπικό που πιθανόν θα προκύψει από την αξιολόγηση στην τοπική αυτοδιοίκηση να μεταφέρεται αυτομάτως σε άλλες υπηρεσίες των δήμων, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις μετά το πέρας των 8 μηνών της διαθεσιμότητας.

Για εποικοδομητική συνάντηση μίλησε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Οι δήμοι είναι και σήμερα κλειστοί, εκτός από τις κοινωνικο-προνοιακές υπηρεσίες, ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας.

Έντονη αντίδραση του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι όλα γίνονται ερήμην διαβουλεύσεων με τους δήμους και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «αν έχουμε απολύσεις 1000 υπαλλήλων του δήμου, θα δώσουμε τα κλειδιά στο Πρωτοδικείο».

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα