Νέα Ρίχτερ σε Κεφαλονιά και Φθιώτιδα

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.21 τα ξημερώματα στον θαλάσσιο χώρο του πατραϊκού κόλπου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας, ενώ στα 5 χιλιόμετρα υπολογιζεται το εστιακό βάθος. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά. Δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5.26 το πρωί, 25 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Χθες το βράδυ, δύο μετασεισμοί εντάσεως 4,4 Ρίχτερ στις 9.20 το βράδυ και 3,8 στις 8.05 σημειώθηκαν στην

Κεφαλονιά. Για φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα έκανε λόγο μιλώντας στο σταθμό μας, ο σεισμολόγος του γεωδυναμικού ινσιστούτου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας.

Νέα δόνηση στην Φθιώτιδα

Σήμερα, νέα σεισμική δόνηση αναστάτωσε στις 9:00 και τους κατοίκους της Φθιώτιδας. Το επίκεντρο εντοπίζεται 6χλμ βόρεια της Ελάτειας με εστιακό βάθος 2 χλμ..

Εν τω μεταξύ, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο θα επισκεφθούν, στη 1 το μεσημέρι, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς.

Σκοπός της συνάντησης είναι να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς από την Εκκλησία, μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων από τους σεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα