Συνάντηση της Γιάννας με τον Μ. Κλίντον

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της Γκάνας και της Αφρικανικής Ένωσης Τζον Κούφουορ, θα είναι οι πρώτοι από τους επιτυχημένους ηγέτες του κόσμου που θα συμμετάσχουν στο Angelopoulos Global Public Leaders Program στη Σχολή Διακυβέρνησης Κέννεντυ, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στα δύο αυτά πρόσωπα κατέληξαν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον

και η πρέσβης, Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά τη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του 2012 CLINTON GLOBAL INITIATIVE, όπου συζητήθηκε επίσης η προοπτική μελλοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα του Προέδρου του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, μετά την ολοκλήρωση της θητείας του.

Το Angelopoulos Global Public Leaders Program, που ίδρυσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, παρέχει τη δυνατότητα σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες να συνεχίσουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, απαντώντας στο ερώτημα «Πώς μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω;»»

Μετά τη συνάντηση με την κ. Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος Κλίντον δήλωσε: «To Angelopoulos Global Public Leaders Program θα δώσει τη δυνατότητα σε ηγέτες που ολοκληρώνουν τις θητείες τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Το φετινό θέμα του Clinton Global Initiative είναι "Σχεδιάζοντας τις Επιπτώσεις" και πιστεύω ότι η δέσμευση της Γιάννας θα έχει μια θετική επίπτωση όχι μόνον στους ηγέτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμά της, αλλά ταυτόχρονα και σε μελλοντικούς ηγέτες».

Η κ. Αγγελοπούλου υπογράμμισε, με τη σειρά της: «Όταν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι ηγέτες ολοκληρώνουν τις θητείες τους, ο κόσμος στερείται την εμπειρία τους και τη -σκληρά αποκτημένη- σοφία τους. Γι αυτούς τους ηγέτες -αλλά και άλλους που επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν- το πρόγραμμά μας στο Χάρβαρντ δίνει την απάντηση στο ερώτημα "Πώς μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω;". Σήμερα ανακοινώνουμε με τον Πρόεδρο Κλίντον τους τρεις πρώτους επιτυχημένους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα. Θα ακολουθήσουν και άλλοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα