Συνάντηση Πόποσκι-Βεστερβέλε

H επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, δεν αποτελεί ορόσημο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε.

«Οι προσδοκίες μας δεν εξαντλούνται στο να λάβουμε πρόσκληση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

στο Σικάγο. Ωστόσο για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Πόποσκι σε ΜΜΕ των Σκοπίων.

Αναφερόμενος στον ενταξιακό διάλογο υψηλού επιπέδου μεταξύ της Ε.Ε. και της ΠΓΔΜ που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα Σκόπια, ο κ. Πόποσκι υποστήριξε ότι αποτελεί ένα πολύ καλό πλαίσιο για την περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ και συμπλήρωσε ότι ο διάλογος αυτός θα πρέπει να οδηγήσει στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο κ. Πόποσκι με τον κ. Βεστερβέλε, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση έγινε λόγος και για τις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας και πως ο κ. Πόποσκι ενημέρωσε τον κ. Βεστερβέλε ότι η ΠΜ προσεγγίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία με εποικοδομητικό τρόπο, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα