Συνάντηση Παπούλια - Τσίπρα αύριο

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα γίνει αύριο το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τις επαφές του στο Βερολίνο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στη Γερμανία, έθεσε στην ηγεσία της χώρας τα θέματα του κατοχικού δανείου, της παράδοσης της δικογραφίας Χριστοφοράκου στην ελληνική δικαιοσύνη,

αλλά και των ανθρωπιστικών συνεπειών από την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας.

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, σήμερα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας έθεσε υπόψη του Γερμανού αξιωματούχου εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται διακριτική μεταχείριση της επενδυτικής δραστηριότητας των αλλοδαπών ΟΤΑ έναντι των ελληνικών, καθώς επιτρέπεται να επιδοτηθούν ξένες εταιρείες στις οποίες συμμετέχει το δημόσιο, ενώ δεν επιτρέπεται στις αντίστοιχες ελληνικές. Η ελληνική αντιπροσωπεία διατύπωσε την απορία εάν πρόκειται για ρύθμιση την οποία απαίτησε η τρόικα και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούχτελ επιφυλάχθηκε να απαντήσει, καθώς δεν γνώριζε το θέμα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα