Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ

Για τις «ανοικτές κρίσεις» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και για θέματα «διμερούς οικονομικής συνεργασίας», ιδίως στους τομείς των επενδύσεων, των τραπεζών, του τουρισμού και της ενέργειας, αντάλλαξαν απόψεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Dr. Khalid bin Mohammed Al Attiyah, σε αποψινή συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά
τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί σύντομα επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών του Κατάρ στην Ελλάδα, προκειμένου να δοθεί συνέχεια στη σημερινή συνάντηση και για να συνεχισθούν οι διμερείς πολιτικές επαφές, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων για θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Απόψε, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ στο χώρο του Γραφείου Τύπου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC), με θέμα τον αντισημιτισμό στην Ευρώπη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της 69ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει, αύριο Τρίτη στην εναρκτήρια τελετή της συνόδου Κορυφής για το κλίμα, την οποία συγκάλεσε ο γγ του διεθνούς Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, ενώ θα συνεχίσει και τις επαφές με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και θα συμμετάσχει σε διασκέψεις και συναντήσεις, στο πλαίσιο των εργασιών της ΓΣ του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα