Συνάντηση με την ευρωβουλευτή των Πράσινων

Με την ευρωβουλευτή των Πράσινων Σκα Κέλερ, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Στη συνάντησή τους ανέπτυξαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα των προσφύγων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα

και την Ευρώπη, καθώς και οι δυνατότητες προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα, η επερχόμενη συνάντηση για το κλίμα στο Παρίσι και η σπουδαιότητα της κοινωνικής διάστασης στις περιβαλλοντικές πολιτικές.

Σε κοινή δήλωσή τους, αφού αναφέρουν ότι "η Ελλάδα και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις, για τις οποίες χρειάζεται μια βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη και προοδευτική απάντηση" και ότι "τα επίπεδα ανεργίας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους, είναι απαράδεκτα", σημειώνουν την πεποίθησή τους ότι "η Ελλάδα μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης ενός αγώνα για μια πιο κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη οικονομία που σέβεται τους ανθρώπους και τη φύση, και άρα να πρωτοστατήσει σε ένα κοινωνικό - περιβαλλοντικό μετασχηματισμό της οικονομίας".

Σχετικά με το προσφυγικό, αναφέρουν ότι "οι πρόσφυγες δραπετεύουν από πόλεμο και διώξεις" και υπογραμμίζουν πως "αν η Ευρώπη θέλει να είναι συνεπής με τις ιδρυτικές αξίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη, θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι πρόσφυγες βρίσκουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη και δίκαιη αντιμετώπιση". "Για το σκοπό αυτό", τονίζουν, "χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση". Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να χειριστεί αυτό το ζήτημα μόνη της και πως "απαιτούνται αυξημένες προσπάθειες για τη στέγαση των προσφύγων, ειδικά στα νησιά, όπως επίσης για τη μεταφορά των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα". Επίσης κάνουν έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη να μοιραστούν αυτή την ευθύνη με πνεύμα αλληλεγγύης.

Τέλος, αναφέρουν ότι θέλουν να αξιοποιηθεί το μεγάλο δυναμικό που έχει η Ελλάδα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τονίζοντας ότι "αυτό θα είναι μια σημαντική συμβολή ενόψει της Διάσκεψης του Παρισιού για το κλίμα". "Πιστεύουμε επίσης", αναφέρουν, "ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η ρύπανση, ειδικά γιατί οι φτωχότερες κοινωνίες υποφέρουν περισσότερο από την περιβαλλοντική υποβάθμιση". "Η περιβαλλοντική πολιτική είναι ταυτόχρονα κοινωνική πολιτική", καταλήγουν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα