Συνάντηση με Μοσκοβισί

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, θα έχει στις 2.00 μμ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup. Μία ώρα αργότερα, ο κ. Μοσκοβισί θα δει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στις 5.45 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Εν τω μεταξύ, σε νέα  συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων φαίνεται ότι θα κλείσει τελικώς το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία. Kάθετα αντίθετοι στις απαιτήσεις της τρόικα για εργασιακά και απολύσεις στο δημόσιο, είναι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «πρέπει να αντιληφθεί η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια διαλυμένη κοινωνία».

Ως προς τις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι δεν μπορούν, τα όσα φέρεται να ζητά η τρόικα, «να εφαρμοστούν περαιτέρω στα ήδη αποσαρθρωμένα εργασιακά δικαιώματα» ενώ τέλος, για τις απολύσεις στο δημόσιο που επίσης φέρεται να ζητά η τρόικα, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι για το θέμα της μείωσης του δημόσιου τομέα θα πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις των φορέων, αλλά και ότι οι συνταξιοδοτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι υπερδιπλάσιες από τον αριθμό που έχει ζητηθεί να μειωθούν.

«Για εμάς δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα στα εργασιακά δικαιώματα που δεν ισχύει στην Ευρώπη. «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα γιατί η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν βοηθά την οικονομία», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και όπως είπε αφού γίνει η εκταμίευση η συζήτηση για την παράταση και το σχέδιο για τη μείωση του χρέους θα ανοίξει αυτόματα.

«Υπήρξε πρόοδος, θα συγκλίνουμε τελικώς, γίνονται συζητήσεις», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν στο Eurogroup του Οκτωβρίου, ενώ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους τόνισε πως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αποδεκτά όλα αυτά που μας ζητάνε θα κάνουμε αυτά που είναι θετικά για την ελληνική οικονομία, επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας
Keywords
Τυχαία Θέματα