Συμβολικός φωτισμός της πλ. Συντάγματος

Με το συμβολικό πορτοκαλί χρώμα θα φωτιστεί την Τρίτη 26 Μαΐου, η πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο δράσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (τελευταία Τετάρτη του Μαΐου).

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θα λειτουργεί περίπτερο του Συλλόγου στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ,
όπου η πλατεία θα φωτιστεί στο συμβολικό πορτοκαλί χρώμα και ειδικοί συνεργάτες του Συλλόγου, θα ενημερώνουν το κοινό για τη νόσο, ενώ μέλη, εθελοντές και φίλοι θα καλούν όλους να «δώσουν τη δική τους ενέργεια» για τους ασθενείς μέσα από μια διαδραστική πρωτότυπη δράση με κεντρικό μήνυμα «Μαζί σε κάθε βήμα».

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη της μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτή τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους. Υπολογίζεται ότι πάνω 2.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα