Συμβολικό συσσίτιο

Από σήμερα και σε καθημερινή βάση, δύο μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως για να προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πρόσφυγες, ενώ ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει σήμερα συμβολικό συσσίτιο.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο με αξιωματούχους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τη Λέσβο,
προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Χώρους φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά και στον Ασπρόπυργο που δεν πρόκειται για στρατόπεδα, αλλά χωρίς περισσότερες πληροφορίες, πρότεινε η αναπληρώτρια υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να δημιουργηθούν οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκουν καταφύγιο τον τελευταίο μήνα στο Πεδίον του Άρεως.

Η πρόταση της κ. Χριστοδουλοπούλου συζητήθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής και προκάλεσε διαφωνίες, καθώς όπως ειπώθηκε η μεταφορά και η εγκατάστασή τους -έστω και προσωρινή- σε τόσο απομακρυσμένες περιοχές δεν θα είναι διαχειρίσιμη ούτε από τους ίδιους τους πρόσφυγες.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε πως έχει ζητηθεί από όλους τους υπουργούς να προτείνουν χώρους και εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτούς οι πρόσφυγες, ενώ σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις κατασκηνώσεων που ανήκουν στο υπ. Εργασίας.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός πως οι πρόσφυγες που φτάνουν στο Πεδίον του Άρεως δεν μένουν σε αυτό περισσότερο από δύο ημέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα