Συμφωνία για επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Συμφωνία των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου για επανάληψη των δικοινοτικών συνομιλιών (οι οποίες ως γνωστόν διεκόπησαν στο φόντο των ερευνών του τουρκικού πλοίου Μπαρμπαρός στην κυπριακή ΑΟΝ) ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρτ Άιντα.
Η

ακριβής ημερομηνία της επανάληψης των διαπραγματεύσεων θα καθοριστεί μετά τις προεδρικές "εκλογές" στα Κατεχόμενα, που είναι προγραμματισμένες για τις 19 Απριλίου, με πιθανή τη διεξαγωγή και δεύτερου γύρου.

Ο Έσπεν Μπάρτ Άιντα, υποστήριξε πως οι συνθήκες επιτρέπουν την επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών, από το σημείο που οι δύο πλευρές είχαν μείνει το περασμένο φθινόπωρο, ενώ δήλωσε πως έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι το τουρκικό σκάφος Μπαρμπαρός, που αποχώρησε χθες, δεν θα επιστρέψει στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως μάλιστα έκανε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, μετέφερε επ' αυτού στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μήνυμα από την Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα