Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να απορρίψουν τα μοντέλα που προτείνει η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες πολιτικές δυνάμεις απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, δίνοντας το «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Λάρυμνα.

«Σήμερα, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, η κυβέρνηση, δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ουσιαστικά προτείνουν

ξανά αυτόν τον ίδιο φαύλο κύκλο, τα ίδια μοντέλα: Είτε ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είτε συρρίκνωση της ΛΑΡΚΟ με απολύσεις, με μειωμένα μεροκάματα, με μειωμένους μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με τον εργάτη γονατισμένο», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Τόνισε στη συνέχεια πως το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση γύρω από αυτά τα ζητήματα. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει να απορρίψουν αυτές τις λογικές, και να συμπαραταχθούν με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, «εκεί, όπου και ο εργάτης στη ΛΑΡΚΟ και οι εργάτες της χώρας μας θα είναι νοικοκύρηδες στον τόπο τους, αφέντες στον πλούτο που παράγουν»

«Οι δυνατότητες που έχει και σήμερα η ΛΑΡΚΟ, οι δυνατότητες που υπάρχουν για κρατικό φορέα ανοξείδωτου χάλυβα -για παράδειγμα- με κορμό τη ΛΑΡΚΟ, δεν μπορούν να υλοποιηθούν ακριβώς γιατί αντιστρατεύονται τις πολιτικές της Ε.Ε., την ένταξή μας δηλαδή στην ΕΕ, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, που βέβαια οδηγεί σε ανταγωνισμούς μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων», συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας.

Άρα, κατέληξε, η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η πρόταση του ΚΚΕ, και με αυτή θα πρέπει να συμπορευθούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, σε όλες τις επιχειρήσεις της ΛΑΡΚΟ και σε όλη την Ελλάδα.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν ακόμη συνδικαλιστές του εργοστασίου ζητώντας να παραμείνει η ΛΑΡΚΟ υπό δημόσιο έλεγχο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Λοκρών, Νίκου Λιόλιου, ο οποίος χαρακτήρισε την ΛΑΡΚΟ «βασικό οικονομικό αιμοδότη σε ολόκληρη την περιοχή».

Σημειώνεται ότι τα σωματεία των εργαζομένων έχουν προγραμματίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τόσο στην Λάρυμνα όσο και στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς του εθνικού δρόμου στο ύψος του κόμβου του Μαρτίνου στο 120 χλμ του ΠΑΘΕ Αθήνας-Λαμίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα