«Συγκρατημένα αισιόδοξη» η Μέρκελ

«Δενμπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάστασησυναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη»,δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, από τοΌσλο, όπου παρέστη μαζί με άλλους 19Ευρωπαίους ηγέτες στην απονομή τουΒραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ε.Ε. Στοναντίποδα των σημερινών δηλώσεων τουΓάλλου προέδρου Φρανσουά Ολλάντ ο οποίοςυποστήριξε ότι «η κρίση της ευρωζώνης,βρίσκεται πίσω μας και πλέον επείγει ηστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργίαθέσεων εργασίας, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε:«Ηδιεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει

ότιθα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν έχουμεόμως ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητάμας και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει νασυνεχιστούν σε πολλές χώρες».

Εντω μεταξύ, το γεύμα προς τιμήν τωνΕυρωπαίων ηγετών στο Όσλο σκιάσθηκεαπό τους φόβους που γεννά η πολιτικήκρίση της Ιταλίας, με την απόφαση τουΣίλβιο Μπερλουσκόνι να διεκδικήσει εκνέου την πρωθυπουργία. "Για επιστροφήτων νεκροζώντανων" κάνει λόγο ηιστοσελίδα της γερμανικής δημόσιαςραδιοφωνίας, ενώ σε ιδιαίτερη συνάντησηοι Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελεπιχείρησαν να πείσουν τον Ιταλόπρωθυπουργό Μάριο Μόντι να ανακαλέσειτην παραίτησή του.

«ΣτηνΕλλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέουςανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνικήσυνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσειφαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού καιαν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει τηνυπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε από την πλευράτου κατά ίδιο γεύμα Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα