Στους δρόμους οι αγρότες

Στους δρόμους βγαίνουνοι Έλληνες αγρότες, και αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα,ξεκινούν κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες και θακορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διεξαγωγήτης 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων«Agrotica» (1-5 Φεβρουαρίου).

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, μεσυγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη

τη χώρα. Οιαγρότες, αντιδρούν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα τουοργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν οΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θααποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τουςφυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

Περαιτέρω, στις 25 Ιανουαρίου, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ,ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, οι αγρότες καλούν άνεργους, συνταξιούχουςκαι εργαζόμενους να δώσουν το «παρόν» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίαςπου προγραμματίζουν στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλες τις πόλεις τηςχώρας μας.Στις 27 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν μαζικέςκινητοποιήσεις στα γραφεία των περιφερειών, του ΟΓΑ και σταυποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της χώρας, ενώ δύο ημέρες μετά,την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ,ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, θα γίνει κινητοποίηση στα Μάλγαρα και τηΛεπτοκαρυά, στις 11 το πρωί.

Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων , θα είναι το συλλαλητήριο πουδιοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη(12 το μεσημέρι), ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται πορεία προς τοΔιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, όπου θα διεξάγεται η 24η Agroticaτης Helexpo.

Keywords
Τυχαία Θέματα