Στον Κορυδαλλό το μεσημέρι ο Χρ. Παππάς

Ο κύκλος των προφυλακίσεων της ηγετικής ομάδας και βουλευτών της Χρυσής Αυγής κλείνει τις επόμενες ώρες, με τη μεταγωγή στον Κορυδαλλό και του Χρήστου Παππά, αργότερα το μεσημέρι. Ο υπαρχηγός της οργάνωσης υποστήριξε ότι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί όλων των κομμάτων επιχειρούν να πλήξουν την «καθαρή» Χρυσή Αυγή και όπως τόνισε όταν κυβερνήσει τον τόπο θα τους οδηγήσει στην Δικαιοσύνη.
Δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές πράξεις στη δικογραφία, αλλά ούτε γνωρίζει τους δράστες, καθώς και την πολιτική τους ταυτότητα. «Εγώ κοιμόμουν» είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην απολογία του, που διαρρέει σήμερα, για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Στα χέρια των αρχών οι περισσότεροι από τους καταζητούμενους για τους οποίους είχαν εκδοθεί τα αρχικά 32 εντάλματα σύλληψης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αναφορικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Τελευταίος ένας απόστρατος αξιωματικός ο οποίος εμφανίστηκε στο εφετείο προκειμένου να παραδοθεί. Ο απόστρατος των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να είχε οργανωτικό ρόλο στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχουν καταγραφεί συνομιλίες του με τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ πριν και μετά το έγκλημα.

Το ανακριτικό έργο στην Ευελπίδων συνεχίζεται σήμερα με τις απολογίες της συζύγου και της πεθεράς του Γιώργου Ρουπακιά. Στο αυτόφωρο, εν τω μεταξύ, οδηγείται σήμερα η Θέμις Σκορδέλη.

Δικογραφία - καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή σχηματίζεται πάνω στην υπόθεση του Περάματος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ είχε ο 34χρονος πυρηνάρχης του Περάματος, που παραδόθηκε χθες στη ΓΑΔΑ. Δύο από τους συνολικά τέσσερις κατηγορούμενους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την άλλη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για προσαγωγή 3 ατόμων όσον αφορά την υπόθεση της Μαρφίν. Υποστηρίζει ότι ο φάκελος εστάλη στην εισαγγελία.
Keywords
Τυχαία Θέματα