Στον ενικό οι καθαρίστριες

Η ιστορία των 595 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής του Αθήνα984 «Ντάμες Σπαθί» με τις Ελ. Κουμάντου και Ελ. Ορφανίδου.

Οι γυναίκες επιμένουν, ριζοσπαστικοποιούνται, και ο εργοδότης τους, το ελληνικό δημόσιο, δεν μπορεί να πείσει ότι έχει δίκιο διότι «η σκληρότητα δεν είναι δύναμη, απλώς τη μιμείται».

Στον Α984 μίλησαν δύο από τις καθαρίστριες που βρίσκονται και ζουν εδώ και 200 ημέρες σε αντίσκηνο στην Καραγεώργη Σερβίας.

Μία από τις πιο δυναμικές, η Δέσποινα Κωστοπούλου, μας μίλησε για τις 594 συναδέλφους της:

Η ζωή στη σκηνή και τα προβλήματα της, οι φόβοι , και ο ρόλος της οικογένειας. Μας μιλάει για τις άλλες ειδικότητες που ακολούθησαν το παράδειγμα τους, για το πόσες είναι στο δρόμο από τις 595 και για τη μοναχική τους πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Ευαγγελία Αλεξάκη μία άλλη καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών, μας λέει πώς νιώθει τώρα που μπήκε η πολιτική στη ζωή της και μας δίνει την δική της οπτική για αυτό τον αγώνα που δίνουν. Μας λέει πώς τα κατάφεραν όλους αυτούς τους μήνες- πώς βίωσαν την αλληλεγγύη του κόσμου.

Επίσης στην εκπομπή ακούστηκαν οι απόψεις και οι εντυπώσεις όσων περνάνε από τον δρόμο και αντικρίζουν το αντίσκηνο των καθαριστριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα