«Θρήνος» για Μολακίδη

Φτωχότερο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από τον χαμό του Παναγιώτη Μολακίδη. Ο βετεράνος τερματοφύλακας «έφυγε» στα 51 χρόνια του, έπειτα από μάχη που έδωσε με την επάρατο νόσο.

Ο Παναγιώτης Μολακίδης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1963 στο Βαλτοτόπι του Κιλκίς και από νεαρή ηλικία φανέρωσε το ταλέντο του στη θέση του τερματοφύλακα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον τοπικό Αστέρα Βαλτοτοπίου, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Κιλκισιακού και του Πανσερραϊκού.

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό

συζητήθηκε, καθώς εκείνη την εποχή θεωρήθηκε «ο νέος Σαργκάνης», κυρίως εξαιτίας των εμφανίσεών του με την Εθνική ομάδα ελπίδων που την έφεραν μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988.

Στον Ολυμπιακό πήγε σε μια περίοδο κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει μεγάλες «επενδύσεις» κάτω από τα γκολπόστ τους, μιας και την ίδια εποχή είχαν αποκτηθεί οι Ηλίας Ταληκριάδης και Αλέκος Ράντος.

Παρέμεινε στον Πειραιά έως το 1991 κι εν συνεχεία μεταγράφηκε στον Απόλλωνα, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Κιλκισιακό.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, αναλαμβάνοντας πόστο στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, ενώ βρέθηκε για ένα διάστημα και στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Παίδων. Προηγούμενα είχε προπονήσει διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων και την ΑΕ Πολυκάστρου.

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον χαμό του Παναγιώτη Μολακίδη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Η προσφορά του στις Εθνικές Ομάδες ως παίκτης και ως προπονητής τερματοφυλάκων ήταν σημαντική. Ήταν ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής Ελπίδων το 1988, όταν αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης, ενώ από το 2006 έως το καλοκαίρι του 2014 είχε την ευθύνη για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων όλων των «μικρών» Εθνικών Ομάδων.

Σημαντικότερες διακρίσεις με αυτές ήταν η 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων το 2012 και η πρόκριση στην κορυφαία 16άδα του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα