Στον ΑΠ οι κατ' οίκον έλεγχοι

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί σχετικά με τη δυνατότητα φορολογικών ελέγχων στην κατοικία φορολογουμένων χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους έχειήδη αποσταλεί στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να αποφανθεί, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ.

«Είναι προφανές ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας» δηλώνει

το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας της γνωμοδότηση κι επιφυλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει τη γνωμοδότηση τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα είναι και θα μείνει κράτος δικαίου».

«Πρέπει να υπάρχει εξατομικευμένη και όχι γενική εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια ελέγχου και πλέον πρέπει να κριθεί αν είναι απαραίτητη η παρουσία εισαγγελικού λειτουργού», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής.


Για επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης που σκοπό έχει να εκφοβίσει τους φορολογουμένους, έκανε λόγο η Φρόσω Σταυράκη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής εφοριακών, μιλώντας επίσης στον Αθήνα 9.84.

Keywords
Τυχαία Θέματα