Ευθύνη της ΕΕ οι αποζημιώσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευθύνη για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί αφού αυτή επέβαλε το εμπάργκο ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τις διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει σε επίπεδο Περιφερειών η καταγραφή των επιπτώσεων από το εμπάργκο για να αποτυπωθεί το οικονομικό μέγεθος της ζημιάς των ελληνικών εξαγωγών.

Νωρίτερα, η Κομισίον ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα στήριξης του ευρωπαϊκού τομέα ροδακίνων

και νεκταρινιών.
Τα προτεινόμενα μέτρα συνίστανται σε αύξηση από 5% σε 10% της παραγωγής οργανώσεων παραγωγών η οποία μπορεί να αποσυρθεί από την αγορά για δωρεάν διανομή. Η επίσημη απόφαση θα ληφθεί τις προσεχείς εβδομάδες, αλλά θα ισχύει αναδρομικά από σήμερα.

Απογραφή των φρούτων, αποζημίωση των παραγωγών και επιδότηση επιτοκίου για τα κεφάλαια κίνησης των αγροτικών/εξαγωγικών επιχειρήσεων που επλήγησαν και συμμετοχή τους σε κοινοτικά προγράμματα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ζητούν μεταξύ άλλων οι εξαγωγείς των παραγωγών των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν το απόγευμα και στην οποία μετείχαν και άλλοι φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα