Στο βορά επικρατεί χαρά και θλίψη στο Νότο

Σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών (Ined) αναφέρει ότι Οι Ευρωπαίοι του Νότου άνω των 60 ετών αναφέρουν ότι είναι λιγότεροι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους σε σχέση με εκείνους του Βορρά.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, που συνθέτει πολλές ευρωπαϊκές έρευνες, οι διαφορές μεταξύ της βόρειας και τη νότιας Ευρώπης είναι σημαντικές. Το 69% των ανδρών και το 65% των γυναικών στη Δανία

δηλώνουν ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, όπως και το 60% των ανδρών και το 55% των γυναικών στην Ολλανδία.

Αντίθετα μόλις το 20% των Γάλλων και το 14% των Γαλλίδων, αλλά και το 15% των Ιταλών και το 17% των Ιταλίδων εκτιμούν ότι είναι ευχαριστημένοι.

«Τη διαφορά μπορεί να εξηγεί η μεγαλύτερη ευκολία που υπάρχει στις χώρες του νότου να εκφράζουν την έλλειψη ικανοποίησής τους», δήλωσε η ερευνήτρια Ζοέλ Γκαϊμού.

Γενικά, οι άνδρες εμφανίζονται πιο ευχαριστημένοι για τη ζωή τους από τις γυναίκες, με το 39% των ανδρών και το 34% των γυναικών της Ευρώπης άνω των 60 ετών να τοποθετούν τον εαυτό τους σε αυτή την κατηγορία.

Άνδρες ή γυναίκες, οι άνθρωποι που δεν ζουν μόνοι δηλώνουν πιο ευχαριστημένοι από τους εργένηδες. Το 41% των Ευρωπαίων άνω των 60 ετών που ζουν με έναν σύντροφο εκτιμούν ότι είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, έναντι του 33% των εργένηδων.

Εξάλλου η υγεία μοιάζει να είναι το βασικότερο κριτήριο που επηρεάζει το βαθμό ευτυχίας. Έτσι, το 38% των γυναικών που είναι υγιείς δηλώνουν πολύ ευχαριστημένες από τη ζωή τους παρόλο που ζουν μόνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα