Βίντεο: Μία πνευματική πανδαισία στο Βατοπαίδι

Παρουσία τετρακοσίων και πλέον προσκυνητών, του ηγουμένου της Μονής Φιλοθέου Νικοδήμου και χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου εορτάστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Ο γέροντας Θωμάς και ο ιερομόναχος Παύλος από τους Θωμάδες, ο πατέρες Δανιήλ, Δαμασκηνός και Στέφανος από τους Δανιηλαίους και ο πρωτοψάλτης π.Σπυρίδων Μικρααγιανανίτης, ήταν επικεφαλείς της χορωδίας των πατέρων που έψαλλαν θεσπέσιους ύμνους της Θεοτόκου από την Ιερά Αγρυπνία που ξεκίνησε από τις 7.30μμ και διήρκησε μέχρι τα ξημερώματα.

Αλλά

και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια σήμερα στο Βατοπαίδι χοροστατούντος του μητροπολίτου Μεσογαίας Νικολάο.

Προηγήθηκε Παράκληση της Παναγίας, Αγιασμός των υδάτων και Λιτανεία με την Αγία Ζώνη, όπου προεξείχε ο ηγούμενος της Μονής Φιλοθέου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Αγιορίτικου Βήματος".

Οι πολυελαίοι με τις αναμμένες λαμπάδες κατά διαστήματα κουνιούνταν από τους μονάχους, τα καντήλια σιγοκαίγανε, ο κόσμος έδειχνε αφοσιωμένος στα νοήματα της Ακολουθίας και οι μοναχοί μεγαλοφώνως έψαλλαν τα εξαίσια Τροπάρια της Θεοτόκου. Η κατάνυξη και η μεγαλοπρέπεια μαζί έγιναν ένα. Όπως στο Βυζάντιο.

Δέος και κατάνυξη και για τους εκατοντάδες προσκυνητών που ήρθαν στο Βατοπαίδι από κάθε μέρος του πλανήτη για να συνεορτάσουν την Αγία ζώνη της Παναγίας.

«Παναγία μου,μην μου αρνηθείς, κάνε κάτι», ψιθύρισε κάποιος νεαρός που κάθονταν δίπλα μου. Τα μάτια του κοίταζαν στον ουρανό. «θα περιμένω παναγιά μου...», είπε, με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα