Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο η σορός του Πρίμπκε

Η σορός του εγκληματία ναζί Εριχ Πρίμπκε βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρώμης Πράτικα ντι Μάρε και γίνονται επαφές με τη Γερμανία για ενδεχόμενη μεταφοράς της στη γενέτειρά του.

Η θρησκευτική κηδεία του Εριχ Πρόμπκε χθες κοντά στη Ρώμη διακόπηκε εξαιτίας της παρουσίας νεοναζί.

Ο περιφερειάρχης της Ρώμης Τζουζέπε Πεκοράρο, ο οποίος ανακοίνωσε χθες τη διακοπή της τελετής που κινδύνευε να μετατραπεί σε νεοναζιστική συγκέντρωση, έδωσε την νύκτα εντολή για τη μεταφορά της σορού στο στρατιωτικό
αεροδρόμιο.

«Ελπίζουμε ότι θα επιλύσουμε το θέμα εντός της ημέρας, Υπάρχουν επαφές με τη Γερμανία ... Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να αποφασίσω ούτε για την αποτέφρωση , ούτε για τον τόπο της ταφής, αλλά καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το ζήτημα με τον πλέον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο Τζουζέπε Πεκοράρο.

Από τον θάνατο του Πρίμπκε την Παρασκευή σε ηλικία 100 ετών, ενός από τους υπευθύνους της σφαγής των Αρδεατικών Σπηλαίων το 1944, κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός της σορού του, αφού ούτε η γενέτειρά του στη Γερμανία, ούτε η Αργεντινή, όπου έζησε επί δεκαετίες, ούτε η Ρώμη, όπου καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη, την δέχονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα