Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

Σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ), στο πλαίσιο της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς.

Συγκεκριμένα εθελοντές και εκπαιδευτές της εταιρείας θα διδάσκουν σήμερα τους παρευρισκόμενους πολίτες, μαθητές, φοιτητές και καθηγητές τη βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση:(Αναγνώριση Ανακοπής, κλήση ΕΚΑΒ, Θωρακικές Συμπιέσεις -Εμφυσήσεις Διάσωσης).

-Στην

Αθήνα: 10:00-14:00 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Στάση Μετρό "Ακρόπολη")
-Στην Κόρινθο: 16:00-22:00 στο Δημοτικό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας"
-Στη Ρόδο: 19:00-22:00 στο Ξενοδοχείο «Mediterranean»
-Στο Αίγιο:10:00-13:00 στην Πλατεία «Αγίας Λαύρας»

Στην Ευρώπη, περίπου 350.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Η πλειοψηφία των καρδιακών ανακοπών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου. Η επιβίωση μετά από καρδιακή ανακοπή είναι μόλις 1 προς 10, αλλά το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να τριπλασιαστεί αν οι απλοί πολίτες γνώριζαν βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Επίσης σήμερα, όλες οι χώρες της Ευρώπης θα διδάξουν στους πολίτες τους βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ενώ όλοι οι Ευρωβουλευτές θα διδαχθούν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση σε σεμινάρια που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην έρευνα της αναζωογόνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 8% της παγκόσμιας έρευνας για το θέμα παράγεται στη χώρα μας από την ομάδα εθελοντών εκπαιδευτών και ερευνητών της ΕΕΚΑΑ οι οποίοι έχουν βραβευτεί πολλές φορές για τη συνεισφορά τους στην έρευνα και στη διδασκαλία της αναζωογόνησης.

Έλενα Μπρέγιαννη

Keywords
Τυχαία Θέματα