Στο «σφυρί» η χαμένη κιθάρα

Σε δημοπρασία βγαίνει τους επόμενους μήνες η ιστορική ηλεκτρική κιθάρα του Μπομπ Ντίλαν, με την οποία ο τραγουδιστής ξεκίνησε τη δυναμική καριέρα του. Η αξία της εκτιμήθηκε στις 400.000 ευρώ (βίντεο).

Το σπάνιο ηλεκτρικό όργανο είχε χρησιμοποιηθεί από τον Ντίλαν για πρώτη φορά το 1965 στη συναυλία του στο Φολκ Φεστιβάλ του Νιούπορτ, απ' όπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, μέχρι πέρυσι οπότε μια γυναίκα από το Νιού Τζέρσι δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή History

Detectives πως η οικογένειά της, την είχε στην κατοχή της τα τελευταία 50 χρόνια.Όπως είπε ο πατέρας της ήταν πιλότος του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδευε ο μάνατζερ του Ντίλαν και πως ο τραγουδιστής την είχε ξεχάσει στο ταξίδι της επιστροφής. Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος για να την επιστρέψει, ο Ντίλαν δεν ανταποκρίθηκε κι έτσι η κιθάρα έμεινε στην οικογένεια. Η ομάδα της τηλεοπτικής εκπομπής έκανε την έρευνά της, από την οποία προέκυψε ότι όντως πρόκειται για την αυθεντική κιθάρα του Ντίλαν.

Ο τραγουδιστής έχει παραιτηθεί από κάθε χρηματικό ποσό μετά τη δημοπροασία. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε η απόδειξη πώλησής της θα φέρει και την υπογραφή του ιδίου.

Η έκπληξη είναι πως στο εσωτερικό της ιστορικής κιθάρας βρέθηκαν και χειρόγραφες σημειώσεις (στίχοι) του Ντίλαν τους οποίους στη συνέχεια έκανε τραγούδια (το Just Like a Woman και το Medecine Sunday, αρχικώς τίτλος του τραγουδιού «Temporary Like Achilles»).

Η αξία των χειρόγραφων και μόνο εκτιμήθηκε στις 50.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα