Στο Παρίσι η επόμενη αξιολόγηση

Αύριο κατά πάσα πιθανότητα κατατίθεται τελικά στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνει στην Αθήνα, αλλά το κυβερνητικό κλιμάκιο θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα έχει τις καθιερωμένες επαφές με τους επικεφαλής των δανειστών, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη

κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμοί, η τρόικα θα επανακάμψει στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, την περασμένη Πέμπτη, εξέφρασε την επιθυμία του ΔΝΤ η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί «όσο πιο σύντομα γίνεται». Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε, για ακόμη μία φορά, ότι οι εταίροι της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν την «αναγκαία στήριξη» για την ελάφρυνση του χρέους στο 114% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022.

«Δεν φτάνει που επί τέσσερα χρόνια έσκυβαν το κεφάλι τους στους υπαλλήλους της τρόικας που ερχόντουσαν στην Αθήνα, τώρα οι Έλληνες υπουργοί, με πρωτοφανή απόφαση της ελληνικής συγκυβέρνησης, θα πηγαίνουν από τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι για να δίνουν εξετάσεις στην τρόικα, μετατρέποντας τον εαυτό τους σε απαράδεκτο περιοδεύοντα θίασο», σχολίασε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα