Στο Μέγαρο Μαξίμου η Βασιλική Θάνου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε λίγο μετά τις οκτώ, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας Βασιλική Θάνου.«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος

την κα Θάνου.«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η κα Θάνου.

Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Είχε προηγηθεί η τελετή ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, την οποία παρακολούθησαν τα τρία παιδιά της κ. Θάνου. Λίγο προτού αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, απάντησε: «Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπουργών που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ κατά τις ίδιες πηγές, στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα