Στην τελική ευθεία η προεκλογική μάχη

Με την προσοχή να στρέφεται στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην ΕΡΤ το debate των μονομάχων κ.κ. Αλ. Τσίπρα και Ευ. Μεϊμαράκη. "Δεν θέλουν συνεργασία, μας καλούν σε ενσωμάτωση. Εμείς θέλουμε έντιμη συνεργασία με στόχο", τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας.
Ξεκαθάρισε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα σχηματιστεί κυβέρνηση εντός τριών ημερών, απέκλεισε εκ νέου οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ και χαρακτήρισε τη Φώφη Γεννηματά «ουρά» του κ. Μεϊμεράκη. Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, υποστήριξε ότι η συνεννόηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι μονόδρομος. "Mόνο αν συνεννοηθούμε όλοι σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση έχοντας και την αυτονομία μας, την ταυτότητά μας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση", δήλωσε.

"H Λαϊκή Ενότητα δεν θα συνεργαστεί και δεν θα δώσει ψήφο ανοχής ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στα άλλα μνημονιακά κόμματα", ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΜΕGA o Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Για σχηματισμό "πολυκομματικής κυβέρνησης προθύμων, για την κατά γράμμα υλοποίηση του αντιλαϊκού μνημονίου", έκανε λόγο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Κατερίνη.

"Τα πράγματα δε θα γίνουν διαφορετικά αν δε ψηφίσουμε διαφορετικά, αν το ΠΟΤΑΜΙ δεν είναι μεγάλη δύναμη στις εκλογές", υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Αγία Βαρβάρα.

«Έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα, θα πρέπει να οδηγήσουν σε μία κυβέρνηση που θα διασφαλίζει τη σταθερότητα, αλλά και την ανάπτυξη", είπε από την Πάτρα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Ψήφο στην "κεντροαριστερά της λογικής", ζήτησε η Φώφη Γεννηματά. "Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί μια αποτελεσματική κυβέρνηση με ανθρώπινο πρόσωπο", τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα