Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο

Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου Α', με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά την συνάντησή τους στο Βατικανό και αναφέρθηκε,

σύμφωνα με πληροφορίες, σε κρίση αξιών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δομικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες, επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών αγορών, ενώ μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια αδιέξοδων και άδικων πολιτικών λιτότητας.

Η κρίση, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών, ενώ επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της ευρωπαϊκής Αριστεράς με τη χριστιανική εκκλησία και να δημιουργηθεί μία οικουμενική συμμαχία απέναντι στην φτώχεια και στην ανισότητα.

Παράλληλα, ζήτησε από τον πάπα Φραγκίσκο να αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για τον τερματισμό του πολέμου και την επιστροφή της ειρήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα