Η υστέρηση των εσόδων στο επίκεντρο

Με τη συζήτηση περί μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο να επανέρχεται στο προσκήνιο, άρχισε ο νέος κύκλος συναντήσεων των επικεφαλής της τρόικας με την κυβέρνηση. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών κρίσιμη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών. Επί τάπητος, η υστέρηση στην υλοποίηση του προϋπολογισμού, στο σκέλος των εσόδων και κυρίως στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Εν τω μεταξύ, το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ

στην εστίαση από 23 σε 13%, αλλά και του ειδικού φόρου στα καύσιμα, αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή του την Πέμπτη με την τρόικα.

Τη Δευτέρα, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. O Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στη Realnews, διαμηνύει ότι όσοι δημόσιοι λειτουργοί αρνηθούν να μεταταγούν, θα δουν οριστικά την πόρτα της εξόδου, ενώ Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στο Βήμα αποκλείει το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «το προσωπικό στο Δημόσιο τομέα έχει μειωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατά 75.000 άτομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα