«Στο Δρόμο»

Η Emfasis Foundation διοργανώνει σήμερα Ημερίδα με θέμα τη «Μεθοδολογία & Σημασία της Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 17:00.Η Emfasis είναι το πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων πολιτών, μόνιμων κατοίκων του εξωτερικού, το οποίο υλοποιείται από μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και πλαισιώνεται από εθελοντές, με σκοπό να προσφέρουν την απάντηση τους στις ανθρωπιστικές ανάγκες του Ελλαδικού χώρου, που βιώνει μια από τις πιο βαθιές κοινωνικο-οικονομικές κρίσεις στην ιστορία του.


Ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τις συνολικές ανάγκες όλων

των ευπαθών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που έχουν ανάγκη κοινωνικής, ψυχολογικής και οικογενειακής υποστήριξης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Εφαρμόζει τις αρχές του Social Street Working (Κοινωνική Εργασία Δρόμου) ως βασικό τρόπο προσέγγισης και ταυτοποίησης των ομάδων αυτών. Για κάθε εξυπηρετούμενο, παρέχεται συμβουλευτική, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα συνολικής αντιμετώπισης των αναγκών του.


H Emfasis χωρίζεται σε τρεις πυρήνες:

Κοινωνική εργασία δρόμου (social street work)Κοινωνικές υπηρεσίεςΕιδικά προγράμματα/καμπάνιες (projects)

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο : http://www.emfasisfoundation.org/el/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF/

«ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: Ένας πρακτικός οδηγός για νέους Κοινωνικούς Επιστήμονες που εργάζονται στο δρόμο»
με τους: Don Irving και Simon Whitmore, μέλη του UK Federation of Detached Youth & Valbona Hystuna, συνεργάτη της ΑΡΣΙΣ και μέλος του Dynamo International.

Keywords
Τυχαία Θέματα