Κρίσιμη συνάντηση πριν από το Eurogroup

Σύσκεψη με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και, κατά πάσα πιθανότητα, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί θα έχει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει προετοιμασία για το κείμενο συμφωνίας που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup προκειμένου να εγκριθεί και να ξεπεραστούν

τα όποια εμπόδια. Η σύσκεψη αυτή είναι και η αιτία για την καθυστέρηση κατά μιάμιση ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Eurogroup. Κομισιόν: Μια συμφωνία είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον, αν όλοι εμφανιστούν λογικοί.

Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση (στις 17.30 ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει τελικά το σημερινό κρίσιμο Eurogroup το οποίο θα εξετάσει το ελληνικό αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης, ενώ ο ίδιος ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ότι θα προβεί σε δηλώσεις γύρω στις 16.00, ώρα Ελλάδος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της ΕΕ, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως σημειώθηκε πρόοδος προς μια συμφωνία για την Ελλάδα. Πρόσθεσε όμως ότι είναι πιθανή μια συμφωνία "εάν όλοι φερθούν λογικά".

Στο ίδιο μήκος κύματος κοινοτικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το Capital.gr δίνουν για σήμερα πιθανότητες συμφωνίας 50%-50%, συμπληρώνοντας ότι η «ρήξη αποκλείεται κανείς δεν θέλει να τα τινάξει στον αέρα».

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα