Ο Γ. Κύρτσος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, μίλησε στις 20/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* "Θα πληρώσουμε ακριβά την αντιγερμανική υστερία":

«Υπάρχει μία αντιγερμανική υστερία στη χώρα, την οποία θα πληρώσουμε ακριβά. Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτά τα πράγματα. Θεωρώ ότι έχουμε μία κοινή ευρωπαϊκή προοπτική, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με όλους και ιδιαίτερα με τους ισχυρούς, για να πάμε σε μία κατάσταση από την οποία θα βγούμε μόνο κερδισμένοι.
Επειδή, λοιπόν, εμείς ντοπάρουμε την εθνική
κοινή γνώμη σε μία αντιευρωπαϊκή, αντιγερμανική κατεύθυνση, έχουν και αυτοί βέβαια τους μηχανισμούς τους -ως πιο έμπειροι και ισχυρότεροι από εμάς- και ντοπάρουν και αυτοί τη δική τους κοινή γνώμη. Επομένως, εκεί που το ελληνικό πρόβλημα ουσιαστικά είναι και ευρωπαϊκό, γιατί είναι τεράστιο το χρέος και χρειάζεται μία συνεννόηση, νομίζω ότι βάζουμε ένα πολιτικό και επικοινωνιακό αυτογκόλ, επιστρέφοντας σε εθνικές μοναξιές».

* "Σύγκρουση δύο παράλληλων κόσμων":

«Εάν είχατε εσείς μπροστά σας έναν διαπραγματευτή τύπου Βαρουφάκη, ο οποίος τη Δευτέρα διαφωνεί και βγαίνει και τα κάνει λίμπα στα διεθνή μίντια, την Τετάρτη σας στέλνει μία επιστολή η οποία έχει οκτώ βασικές αλλαγές στις πολιτικές του θέσεις, τι άραγε μπορείτε να περιμένετε την Πέμπτη ή την Παρασκευή; Νομίζω δηλαδή ότι και αυτοί πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους.
Αυτοί βλέπουν τώρα τη πολιτική στροφή στην Ελλάδα, την καλωσορίζουν -άσχετα αν κάνουν τους δύσκολους-, αλλά θέλουν ένα χαρτί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, εκτίμηση μέτρων, συμπληρωματικά μέτρα, ισοδύναμα μέτρα, όλα αυτά τα δυσάρεστα. Δεν τα έχουμε δώσει, όπως δεν τα είχε δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση. Γι' αυτό κάθε φορά που ζητάμε αλλαγή του μίγματος του μνημονίου, μας ζητούσαν και αυτοί ισοδύναμα μέτρα. Εμείς, για λόγους πολιτικού κόστους, αποφεύγαμε και επί Νέας Δημοκρατίας, μη θιγεί ο α, ο β, η επαγγελματική, η κοινωνική ομάδα κ.λπ. κι έτσι κατρακυλήσαμε στο αδιέξοδο. Εκεί συγκρούονται δύο παράλληλοι κόσμοι. Οι μεν ζητούν τα πάντα σε βαθμό ενοχλητικό και εμείς δεν μετράμε τίποτα. Πάντα έχουμε την άποψη ότι θα έρθει μια πολιτική συμφωνία, μια πολιτική υπέρβαση, θα αιφνιδιάσουν τον εταίρο ή αντίπαλο. Απορώ μετά από τόσες δεκαετίες στην ΕΟΚ, μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έχουμε αφομοιώσει την διαδικασία. Είναι φανερό και δεν κάνω τώρα κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γιατί τα ίδια ίσχυαν και για την Νέα Δημοκρατία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα