«Στηρίζουμε Καμίνη και Σγουρό»

Μια πρώτη πολιτική αποτίμηση του αποτελέσματος της χθεσινής κάλπης επιχειρούν τα κόμματα, δηλώνοντας ικανοποίηση το καθένα για διαφορετικούς λόγους, αναμένοντας το συνδυαστικό μήνυμα των ευρωεκλογών της άλλης Κυριακής και διαμορφώνοντας συμμαχίες και στρατηγικές για τον δεύτερο γύρο. Τις υποψηφιότητες Καμίνη και Σγουρού θα στηρίξει η κυβέρνηση την δεύτερη Κυριακή σε δήμο Αθήνας και περιφέρεια Αττικής,

όπως είπε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη.
Όσον αφορά τη μάχη στον Πειραιά, που διεξάγεται σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης και υπό το βάρος καταγγελιών, ο κος Κεδίκογλου επαναβεβαίωσε τη στήριξη της ΝΔ στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, σημειώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζει και σχολίασε τις επιδόσεις της ΝΔ στην Αθήνα, λέγοντας ότι πληρώσαμε τη διάσπαση και πως διαφορετικά η υποψηφιότητα Σακελλαρίδη δεν θα περνούσε στον δεύτερο γύρο.

Οι όποιες πολιτικές εξελίξεις που ενδεχομένως οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο εκλογών μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών.

Στους 112 ανέρχονται οι δήμοι που εξέλεξαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, ανάμεσά τους αυτή του Περιστερίου, των Νίκαιας - Ρέντη, του Αμαρουσίου, του Παλαιού Φαλήρου, της Στυλίδας και του Μαραθώνα, όπου αίσθηση προκάλεσε η άνετη εκλογή του Ηλία Ψινάκη.

Μεγάλα ντέρμπι αναμένονται σε πέντε περιφέρειες της χώρας, με τον πολιτικό παλμό να συγκεντρώνει αυτή της Αττικής, όπου η Ρένα Δούρου προηγείται οριακά του Γιάννη Σγουρού με ποσοστό 23,7% έναντι 22,1%, ενώ μάχη θα δοθεί και στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Νότιου και Βόρειου Αιγαίου.

Στον δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης πήρε την πρωτιά με 21.06% και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έρχεται δεύτερος με 20%.

Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απηύθυνε πρόταση προς τον κο Καμίνη για την διεξαγωγή θεματικών ντιμπέιτ. Όπως είπε, θα μπορούσαν να διεξαχθούν στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84, προκειμένου να γίνει συζήτηση επί της ουσίας ενώ εξέφρασε ανησυχία για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

«Θέλω να δω συγκεκριμένα την πρόταση για να απαντήσω», τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο κ. Καμίνης, και αναρωτήθηκε τι θα απαντήσει ο κ. Σακελλαρίδης στο ερώτημα αν θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής όπως ο κόμβος αλληλοβοήθειας και το κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Ο κος Καμίνης χαρακτήρισε δυσάρεστο αλλά όχι απρόσμενο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής επιρρίπτοντας γενικότερες ευθύνες στο πολιτικό σύστημα και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκτίμησή του πως η κάλπη δεν έδειξε ανατροπή, εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο πανεπιστήμιο Αθηνών,
Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ενώ για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής μίλησε για ψήφο οργής.

Θέμα της επόμενης ημέρας των εκλογών και τα exit poll, τα οποία δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν την ακριβή εικόνα των αποτελεσμάτων. Ο πολιτικός αναλυτής, Πέτρος Ιωαννίδης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη.




Keywords
Τυχαία Θέματα