Στηρίζει Ντάισελμπλουμ ο Γιούνκερ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ για την διαδοχή του στο θώκο.

«Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών παρουσίασε την υποψηφιότητά του, η οποία είναι καλή», δήλωσεο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους σήμερα, αφού συναντήθηκε με τον Ντάισελμπλουμ στο Λουξεμβούργο.

Ο Γιούνκερ ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση του διορισμού του Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του συμβουλίου τωνυπουργών Οικονομικών της 17μελούς ευρωζώνης «πρόκειται να ληφθεί την

Δευτέρα», κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασής του στις Βρυξέλλες.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε από την πλευρά του ότι θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές του για το ρόλο που πρόκειται να αναλάβει.

«ΟΓάλλος συνάδελφός μου μού ζήτησε να κάνω μια παρουσίαση του οράματός μου για το Γιούρογκρουπ», δήλωσε. «Θα το κάνω με μεγάλη χαρά την Δευτέρα». Χαρακτήρισε το αίτημα «εντελώς λογικό από πλευράς του Γάλλου συναδέλφου μου».

Ο Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του επίσημα χθες Πέμπτη, κατά την διάρκεια μιας συζήτησης στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Ερωτηθείςγια τις προτεραιότητές του ο Ολλανδός υπουργός δήλωσε ότι επιφυλάσσεταινα τις ανακοινώσει αφού τις παρουσιάσει στους ομολόγους του την Δευτέρα. «Νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ενεργήσουμε», εξήγησε.

Ο 46χρονος Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανήκει στους Εργατικούς, ανέλαβε υπουργός Οικονομικών της χώρας του πριν από δύο μήνες, αλλά χαρακτηρίζεται καλός διαμορφωτής στρατηγικής και ικανός διαμεσολαβητής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα