Στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο - μαμούθ

Παράθυρο για χιλιάδες απολύσεις ανοίγει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, η επεξεργασία του οποίου θα ξεκινήσει στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων το πρωί της Πέμπτης. Πρόκειται για εφαρμοστικό νόμο 108 άρθρων που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάργηση 2 χιλιάδων σχολικών φυλάκων άμεσα και κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας από τα τέλη Σεπτεμβρίου.Επίσης προβλέπει ειδική διάταξη για προσωρινές διαταγές για συμβασιούχους

που παραμένουν στο δημόσιο υποχρεωτικά μέχρι την πρώτη Νοέμβρη και απελευθέρωση του πλαφόν της αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, διάταξη που είναι φωτογραφική για τους απολυμένους της ΕΡΤ.

Περιλαμβάνει το νέο φορολογικό κώδικα στο οποίο επανήλθε η έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου μισθωτών και συνταξιούχων.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου προκειμένου να εκταμιευτεί η πρώτη από τις δόσεις που ενέκρινε την Δευτέρα το Eurogroup ύψους 4 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, έως το τέλος Ιουλίου, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα είναι οι πρώτοι που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πρόκειται για 2 χιλιάδες 200 σχολικούς φύλακες, 2.000 εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στο υπουργείο Παιδείας, αλλά και 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Θα ακολουθήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το καθεστώς διαθεσιμότητας θα μειωθεί στους 8 από τους 12 μήνες.

Αντίδραση ΚΕΔΕ

Την πλήρη αντίθεση της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες εκφράζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, η οποία έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις κινητικότητας ώστε να διατηρήσουν την εργασία τους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Η ΚΕΔΕ ζητά την ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους και των δήμων και να γίνει αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα