Στην τελική ευθεία

Αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο η σταδιακή μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως, στον Ελαιώνα. Ήδη στα κοντέινερς που έχουν τοποθετηθεί υπάρχει νερό, ρεύμα και αποχέτευση, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση κλιματιστικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων: η ένταση του προσφυγικού ζητήματος, μέρος μόνο του οποίου βιώνει σήμερα η Ελλάδα, απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό,πολιτική υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ισοβαρή επιμερισμό της ευθύνης σε όλη τη χώρα. Ας κάνουν όλοι αυτό που κάνει η Αθήνα,

επισημαίνετε. Παράλληλα όπως αναφέρεται εκατοντάδες εργαζόμενοι, από όλες τις υπηρεσίες, εργάστηκαν τα τελευταία 24ωρα πυρετωδώς για την διαμόρφωση του χώρου, στον Ελαιώνα, που ανήκει στον δήμο Αθηναίων, με στόχο την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.

Εν τω μεταξύ, στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 149 παράτυπων μεταναστών προχώρησαν από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα τα ξημερώματα άνδρες του Λιμενικού σε τρεις περιπτώσεις ανοιχτά του Αγαθονησίου και της Λέσβου.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια πολλών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα