Στην Άγκυρα τέλη Μαΐου ο Σουλτς

Το θέμα των τουρκικών απειλών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα του φυσικού αερίου, θα θέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα στις 29 και 30 Μαΐου.

Ο κ. Σούλτς, μιλώντας ύστερα από συνάντηση διάρκειας δύο και πλέον ωρών με τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια, τόνισε ότι «εκείνο που χρειάζεται δεν είναι οι απειλές, αλλά ο αμοιβαίος σεβασμός και η κατανόηση».

Αυτό, είπε, είναι το μήνυμα

που θα μεταφέρω στη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κ. Σούλτς για τη βοήθεια στην υπόθεση της Κύπρου, τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο με καθαρές θέσεις, ο οποίος υπερασπίζεται την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συνεργασία μαζί με τον Μάρτιν Σούλτς στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι στενή, καθημερινή και αποτελεσματική, είπε ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρισκόταν και ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης, συζητήθηκαν η πορεία της Κύπρου προς την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πολυετές ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο και οι σχέσεις της Ένωσης με κράτη μέλη και υποψήφια προς ένταξη κράτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα