Στιγμές αγωνίας για τους επιβαίνοντες

Αγωνιώδειςοι προσπάθειες για τη διάσωση εκατοντάδωνανθρώπων που παραμένουν εγκλωβισμένοιστο κατάστρωμα του φλεγόμενου NormanAtlantic, με τη σφοδρή κακοκαιρία να εμποδίζειτις προσπάθειες των πλωτών και εναέριωνμέσων διάσωσης. Σύμφωναμε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΥπουργείουΕμπορικής Ναυτιλίας, αυτή τη στιγμήβρίσκονται στο σημείο μόνο τα παραπλέονταπλοία και ένα C130. Σε ετοιμότηταβρίσκονται 5 ελικόπτερα και ένα ΣούπερΠούμα που θα πετάξουν μόλις το επιτρέψουνοι καιρικές συνθήκες, ενώ σε βοήθειασπεύδουν ακόμα: 3 ρυμουλκά 2 Ελληνικάκαι 1 Ιταλικό καθώς και 2 πυροσβεστικάπλοιάρια.

Απότους 150 ανθρώπους

της σωσίβιας λέμβουπου έπεσε στη θάλασσα, μόλις 43 κατάφεραννα επιβιβαστούν στο πλοίο Spirit of Pireus πουπαραμένει στην περιοχή, ενώ oι υπόλοιποιπαραμένουν στη βάρκα. Άλλους 4εις κατάφερενα πάρει από το Norman Atlantic το EuropaCruse κάνονταςδύο επιτυχημένες προσεγγίσεις.

Γενικότερα,τα παραπλέοντα πλοία επιχειρούν ναδημιουργήσουν κλοιό γύρω από το ΝόρμανΑτλάντικ, για να περιορίσουν τους ανέμουςπου φθάνουν και τα 10 μποφόρ. Σύμφωναμε τους υπολογισμούς στο πλοίο παραμένουν300 επιβάτες και πλήρωμα, από τους συνολικά478 ανθρώπους που μετέφερε, εκ των οποίωνοι 55 μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με τονεκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου ΕμπορικήςΝαυτιλίας, οι Έλληνες είναι 268, 234 επιβάτεςκαι 34εις μέλη του πληρώματος. Σύμφωναμε το υπουργείο Εξωτερικών οι επιβάτεςπροέρχονται συνολικά από 24εις εθνικότητες.

«Οπρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεταισε ανοικτή γραμμή με τον Ιταλό ομόλογότου Ματέο Ρέντσι¨ δήλωσε η κυβερνητικήεκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποίαμίλησε για μια πολύ δύσκολη επιχείρησηδιάσωσης.

ΟΙταλός πρωθυπουργός έγραψε στον προσωπικότου λογαριασμό στο Twitterότι παρακολουθείστενά την υπόθεση, βρίσκεται σε συνεχήεπαφή με το Ιταλικό Λιμενικό και σεσυνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογότου.

Οπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΘεόδωροςΓαλιατσάτος, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ότιή Κέρκυρα είναι έτοιμη να περιθάλψειτους επιβάτες του Νόρμαν Ατλάντικ πουμεταφερθούν στο νησί. Σε ετοιμότηταβρίσκονται στο λιμάνι του νησιού 9ασθενοφόρα καθώς και κλιμάκιο γιατρώνκαι νοσηλευτών για τη παροχή πρώτηςβοήθειας. Επίσηςτο Εθνικό Κέντρο Επιχείρησης Υγείας,έχει θέσει σε ετοιμότητα το νοσοκομείοΚέρκυρας, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνωνκαι το νοσοκομείο "Χατζηκώστα" σταΙωάννινα.

Ηδραματική επιχείρηση διάσωσης τωνεπιβαινόντων στο ΝόρμανΑτλάντικ κάνει το γύρο του κόσμου μέσααπό τα Διεθνή Δίκτυα. BBC,CNN, Reuters, Associate Press, Sky News, Guardian, La Stampa,Associate Press, Rai Uno, μιλούνγια διεθνή επιχείρηση διάσωσης κάτωαπό αντίξοες καιρικέςσυνθήκες.

Οιμετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τις επόμενεςώρες ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωσημε ισχυρές βροχές και καταιγίδες ωστόσοη αλλαγή των ανέμων στα βόρεια, ενδέχεταινα διευκολύνει τις προσπάθειες τωνσωστικών συνεργείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα