Στη Σάμο κλιμάκιο ΚΕΕΛΠΝΟ

Την υγειονομική θωράκιση της Σάμου σε περίπτωση πιθανής εισαγωγής κρούσματος Έμπολα έλεγξε κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αποτελούμενο από την αντιπρόεδρο Ευαγγελία Κουσκούνη και την ιατρό Αικατερίνη Καραγιώργου καθώς και το διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, (ΕΚΕΠΥ) Παναγιώτη Ευσταθίου που επισκέφτηκε την Δευτέρα το νησί.

Το κλιμάκιο των γιατρών αρχικά πραγματοποίησε ενημέρωση στους γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου Σάμου και έλεγξε τα μέσα τα οποία
υπάρχουν ήδη στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε αναφορά στον ιό με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα ενώ ο νοσηλευτής Γεράσιμος Γερολυμάτος έκανε επίδειξη του τρόπου που οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα φορέσουν τον ειδικό εξοπλισμό για την προστασία τους.

Αμέσως μετά την ενημέρωση στο νοσοκομείο έγινε και δεύτερη ενημέρωση, αυτή την φορά στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Σάμου για τους ένστολους όπου ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε εκτεταμένα στον Έμπολα, χρησιμοποιώντας επίσημα στοιχεία για τη «διαδρομή» του ιού παγκοσμίως. Ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός προς τους λιμενικούς αλλά και τους αστυνομικούς που έρχονται σε πρώτη επαφή με τους μετανάστες λέγοντας πως ο ιός δεν μεταδίδεται αν δεν εμφανιστούν συμπτώματα. «Κάποιος που έχει τον ιό αλλά δεν έχει συμπτώματα, δεν τον μεταδίδει» είπε ο κ. Ευσταθίου.

Η υπεύθυνη γιατρός Βάσω Βελώνη ενημέρωσε για τις στολές που ήδη υπάρχουν στο νοσοκομείο της Σάμου και αφορούν στην αντιμετώπιση ενός πιθανού κρούσματος ενώ για την περίπτωση νοσηλείας έχουν παραγγελθεί και θα φτάσουν ως τα μέσα Δεκεμβρίου οκτώ στολές με τις ειδικές προδιαγραφές που επιβάλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα