Επεισόδια μετά την πορεία για τον Ν. Ρωμανό

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, μετά την πορεία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τον Νίκο Ρωμανό. Ομάδα διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια ενώ πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, ΙΧ αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και κάδους απορριμμάτων στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων

κρότου λάμψης, ενώ προχώρησε και σε προσαγωγές. Νωρίτερα, στην πορεία που κατέληξε στα Προπύλαια, συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Την ίδια ώρα, σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους υπουργούς Επικρατείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης, για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο, θα ληφθεί ακόμη και νομοθετική πρωτοβουλία για να επιλυθεί το ζήτημα.

Το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου πρότεινε, τη λύση της εξ αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων και χορήγησης άδειας για συμμετοχή στις εξετάσεις, εν αναμονή της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά για τις εκπαιδευτικές άδειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα