Σλοβενία: συνεργασία Αστυνομίας- Τραπεζών

Τη συνεργασία των διοικήσεων των τραπεζών στις έρευνες που διεξάγει έπειτα από υποψίες για "εγκλήματα λευκού κολάρου" ζήτησε το Αρχηγείο της Αστυνομίας της Σλοβενίας, τονίζοντας πως η ανταπόκριση της τράπεζας NLB στην έρευνα που έγινε για τον πρόεδρό της Γιάνκο Μέντια για υποψίες αθέμιτης χρήσης εμπιστευτικών πληροφοριών ήταν απροσδόκητη.

Οι έρευνες για "εγκλήματα λευκού κολάρου" στον τραπεζικό τομέα αποτελούν προτεραιότητα του Εθνικού Γραφείου

Ερευνών (ΝΒΙ) και τέτοιες πολύπλοκες προδικαστικές διαδικασίες απαιτούν τη συνεργασία του τραπεζικού τομέα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας εκδόθηκε έπειτα από τη στάση που τήρησε η NLB υπέρ του προέδρου της, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της έρευνας, υποστηρίζοντας ότι η 12ωρη κράτησή του ήταν παράνομη και αβάσιμη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ένταλμα υπεγράφη από το αρμόδιο δικαστήριο και η αιτιολόγηση της κράτησης του προέδρου της NLB έχει επιβεβαιωθεί από τα αρμόδια όργανα,κάτι που σημαίνει ότι, δεν υπήρξε κανένα λάθος στην έρευνα.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η NLB δεν έχει κανένα λόγο να υπονομεύσει τη σημασία της έρευνας, επειδή αυτή βασίστηκε σε ανώνυμη καταγγελία.

Η NLB εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι, συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και διέθεσε, άμεσα, όλα τα σχετικά στοιχεία και τις πληροφορίες, με βάση το ένταλμα για την έρευνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα