Σιβηρία: Βρέθηκε προϊστορικός τριχωτός ρινόκερος

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη έκαναν κυνηγοί στην περιοχή Σάχα της Σιβηρίας καθώς βρήκαν καλοδιατηρημένα τα απολιθώματα ενός τριχωτού μωρού ρινόκερου.

Οι ειδικοί ελπίζουν να είναι σε θέση να εξάγουν το DNA από τα υπολείμματα του ρινόκερου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μωρό που έλαβε την ονομασία Σάσα είχε ηλικία 18 μηνών όταν έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χιλιάδες έτη.

Ο ρινόκερος βρέθηκε στη δεξιά όχθη του ένα ρεύμα που ρέει σε ποταμό Semyulyakh από τον Αλέξανδρο «Σάσα» Banderov, κυνηγός

και επιχειρηματίας από την περιοχή Abyysky. Αυτός και ο φίλος σπέρμα Ιβάνοφ σκέφτηκε αρχικά ήταν τα ερείπια ενός ταράνδου, πριν από την πραγματοποίηση είχαν κάνει μια πραγματικά ιστορική ανακάλυψη.

«Πλέαμε σε μια χαράδρα και παρατήρησ τρίχες να κρέμονται στην κορυφή του» είπε ο Alexander "Sasha" Banderov. «Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν το κουφάρι ενός ταράνδου, αλλά αφού αποψυχθηκε είδαμε ένα κέρατο στην άνω γνάθο του και συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να είναι ένας ρινόκερο. Το μέρος από το κουφάρι του που προεξείχε από τον πάγο τρωγόταν από τα άγρια ζώα, αλλά το υπόλοιπο ήταν μέσα στο στρώμα του πάγου και καλά διατηρημένο»

Η ανακάλυψη είναι άκρως σημαντική αφού μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα μόλις πέντε ενήλικων τριχωτών ρινόκερων σε όλο τον κόσμο. Όπως συνέβη και με τα μαμούθ έτσι και οι τριχωτοί ρινόκεροι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα