Πολιτική Γραμματεία εν μέσω αντιδράσεων

Ενώπιον των εσωτερικών μετώπων απέναντι στο κείμενο μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε το Eurogroup η κυβέρνηση. Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μεταφερθεί η εσωκομματική αναταραχή όπως εκφράστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ όσο και σε σημερινές δημόσιες δηλώσεις. Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης

μεταξύ εκείνων που διαφοροποιήθηκαν χθες, ενώ ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός σε κείμενο, που συνυπογράφει με τους οικονομολόγους Σπύρο Λαπατσιώρα και Δημήτρη Σωτηρόπουλο, υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία.

Την ίδια ώρα, την στήριξή της στην κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της τακτική εκφράζει η «Πλατφόρμα 2010» (Παπαδημούλης, Δούρου, Μπαλάφας, Στάικος, Ρήγας, Αναγνωστοπούλου, Ζαχαριάδης, Μανταδάκης κτλ), με ανακοίνωσή της, στην οποία επισημαίνει ότι με τη Συμφωνία των Βρυξελλών άρχισε ουσιαστικά η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Οι αντιδράσεις έχουν προκαλέσει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου για την τύχη που μπορεί να έχει η συμφωνία σε μια ψηφοφορία στη Βουλή. «Εξετάζουμε αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή ή όχι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Εναλλακτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται είτε το κείμενο να περάσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είτε μόνο με την υπογραφή Βαρουφάκη, βάσει διάταξης που είχε προωθηθεί επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου.

"Μήπως τελείωσε ο μήνας του μέλιτος για τον Τσίπρα", αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC από την Αθήνα. Ο δημοσιογράφος Φρανκ Λόουεν, λέει ότι η προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια "μακρυνή θύμιση". Θέτει επίσης το ερώτημα εάν αυτό που έπραξε η Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή ήταν συνθηκολόγηση ή πραγματιστικός συμβιβασμός και απαντάει: «Κάτι από τα δύο!». Στο μεταξύ, το γαλλικό Paris Match επιτίθεται στον Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντάς τον "Κομμουνιστή με τάσεις Burberry".

Το χρηματοδοτικό κενό επόμενο μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που σχετίζονται με την καταβολή σχεδόν 7 δισ. ευρώ το Μάρτιο. Για την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είπε: "Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 δις και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών".

Keywords
Τυχαία Θέματα