Σινεμά κάτω από τα άστρα

Γεμάτα ρομαντισμό, μαγεία και νοσταλγία, τα θερινά σινεμά, αναμφίβολα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το ελληνικό καλοκαίρι, αφού δεν θα τα συναντήσει κανείς, σε καμία γωνιά του κόσμου, εκτός από τη χώρα μας.

Με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, άλλοτε κι άλλοτε πλημμυρισμένα από τα αρώματα των λουλουδιών, που τα στολίζουν, δίνουν μια άλλη, μοναδική νότα και ταξιδεύουν μοναδικά τους επισκέπτες τους στην νυχτερινή Αθήνα.

Το
«Σινέ Θησείο» που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου 7, και το οποίο πριν από περίπου δύο χρόνια στην ιστοσελίδα του CNN βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον κόσμο, χάρη στη μοναδική θέα του Παρθνώνα. Βραδιές κινηματογράφου στο «Σινέ Θησείο», των 1.000 θέσεων, επέλεξαν να περάσουν πολλοί μεγάλοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως η Ειρήνη Παππά και ο Ντέμης Ρούσος.

Ένας ακόμα θερινός κινηματογράφος, που έγινε γνωστός και στο εξωτερικό, είναι το Cine Paris, μια από τις πιο αγαπημένες ταράτσες της πόλης, στην οδό Κυδαθηναίων 22, στην Πλάκα.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian τον περασμένο μήνα ξεχώρισε τα 10 καλύτερα σινεμά, κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και υπαίθρια φεστιβάλ, για το καλοκαίρι κι έδωσε στο Cine Paris την 4η θέση για την επίσης μοναδική θέα της Ακρόπολης. Εδώ κάθε Τρίτη και Τετάρτη το εισιτήριο από 8 μειώνεται στα 5 ευρώ. Στον Αθήνα 9,84 και τη Βάνα Λυκομήτρου μίλησε η ιδιοκτήτρια του σινεμά Μαίρη Πάνου.

Από τους αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, ο οποίος προσελκύει και αρκετούς τουρίστες, είναι αυτός της Αίγλης του Ζαππείου. Η υπεύθυνη του κινηματογράφου της Αίγλης, Χαρά Μαλένου, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και τη Βάνα Λυκομήτρου.

Σαν ένας τεράστιος κήπος μοιάζει το Σινέ Ψυρρή στην οδό Σαρρή 40-44 και οι θεατές, δίπλα στην πρασινάδα και στο άρωμα του γιασεμιού, μπορούν να απολαύσουν μεταξύ άλλωνασπρόμαυρες επανεκδόσεις και indie αμερικανικές παραγωγές, που συνήθως προβάλλονται στον χώρο. Χαρακτηριστικό και το μεγάλο μπαρ του κινηματογράφου.

Τέλος το Σινέ Ζέφυρος βρίσκεται στην οδό Τρώων 36, στα Άνω Πετράλωνα και το αγαπούν οι σινεφίλ. Από τον Ζέφυρο πέρασαν πολλοί πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου κι ένας από αυτούς που τον αγαπούσαν ιδιαίτερα ήταν και ο Βασίλης Αυλωνίτης.
Keywords
Τυχαία Θέματα