Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 24/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Φρόσω Ζαγορίτου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων: "Πρόκληση Μητσοτάκη":

«Ήταν μια πρόκληση από τον κ. Μητσοτάκη. Ενώ συζητούμε το θέμα της αξιολόγησης -που όλοι συμφωνούμε να γίνει, αλλά θέτουμε αυτό το θέμα της αρνητικής αξιολόγησης του 15%-, ξέφυγε από αυτό το θέμα και αναφέρθηκε στην ανακεφαλαιοποίηση και το κούρεμα
του χρέους που έγινε το 2011, όπου στηρίχτηκε όλη η πορεία της εθνικής οικονομίας και κατηγόρησε μ' αυτό τον τρόπο το ΠαΣοΚ και τον πρόεδρο του. Πιστεύω ότι η απάντηση μας ήταν επιβεβλημένη, για να θυμίσουμε ορισμένα πράγματα που νομίζουν κάποιοι ότι ξεχνιούνται. Εάν δεν είχαν ληφθεί τότε εκείνες οι αποφάσεις -που το ΠαΣοΚ σήκωσε μόνο του όλο αυτό το βάρος, ενώ τότε κάποιοι βολεύονταν με τις αντιμνημονιακές κορώνες-, δεν θα μπορούσαμε να λέγαμε σήμερα ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ότι η χώρα μας έχει σταθεί στα πόδια της και ότι μπορεί να βλέπει ορατή την ελπίδα να φύγουμε από την κρίση και τα μνημόνια και να πάμε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και αντιμετώπισης των προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της ανεργίας... Θα πρέπει, λοιπόν, ο καθένας ν' αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην θέτει τέτοιου είδους θέματα, τα οποία, ούτως ή άλλως, έχουν κλείσει και έχουν κριθεί. Αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα».

* "Το 15% δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν θέλουν την αξιολόγηση, να κρύβονται πίσω από αυτό":

«Στο θέμα της αξιολόγησης υπάρχει ένα ζήτημα. Όλα τα μηνύματα τα οποία έρχονται είναι ότι αυτό το προκαθορισμένο ποσοστό δημιουργεί ανασφάλεια. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δίνει και τη δυνατότητα σ' αυτούς που δεν θέλουν να γίνει αξιολόγηση να κρύβονται πίσω από αυτό το αρνητικό προκαθορισμένο ποσοστό και να δημιουργούν τεράστιο θόρυβο. Είδατε ότι χτες ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, έφτασε το θέμα μέχρι και σε πολιτικές διώξεις. Πράγμα που δεν υφίσταται βέβαια ή διαμορφώνεται ένας τρόμος και ένας φόβος για τους δημόσιους υπαλλήλους, ότι επίκειται η απόλυση τους, πράγμα που επίσης δεν ισχύει. Άρα, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέξουμε. Η μνημονιακή μας υποχρέωση είναι να κάνουμε αξιολόγηση και αυτή έπρεπε να την κάνουμε ούτως ή άλλως, είτε είμαστε στο μνημόνιο, είτε όχι και από εκεί και πέρα θα πρέπει ν' αποφύγουμε ακραίες καταστάσεις, οι οποίες αντί να βοηθούν, δημιουργούν τεράστια προβλήματα».

* Για τον διάλογο με τη Δημοκρατική Αριστερά για την κεντροαριστερά:

«Ξεκίνησε θετικά. Υπήρχε διάθεση να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος. Πιστεύουμε ότι έχει κατανοηθεί και από εμάς και από τη Δημοκρατική Αριστερά ότι ο στόχος της ανασυγκρότησης των δυνάμεων που πιστεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό, στη μεγάλη κεντροαριστερά είναι πολύ σημαντικός. Από εκεί και πέρα ξεκινήσαμε να συζητάμε και επί της ουσίας. Θα γίνει και άλλη συνάντηση μέσα στον Αύγουστο και πιστεύουμε ότι υπάρχει κοινός τόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει».

* "Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχει επιλέξει τη δημαγωγία και το λαϊκισμό":

«Εμείς πιστεύουμε ότι όποιος διάλογος γίνεται, πρέπει να γίνεται με βάση ένας σαφές και σταθερό προγραμματικό πλαίσιο, ώστε να έχει αποτελέσματα. Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λέει, για παράδειγμα, "εγώ με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς δεν συζητώ" και τις απαξιώνει, εμείς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σ' αυτό. Παρότι -το γνωρίζετε πολύ καλά- στο παρελθόν και μετά τις εκλογές του 2012 είχαμε πει ότι όλες οι δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν τουλάχιστον για τα μεγάλα θέματα της χώρας, όπως και μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση πέντε σημείων, που αφορούσαν σημαντικά θέματα με κορυφαίο αυτό της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α αρνήθηκε να το κάνει αυτό, διότι έχει επιλέξει μια στρατηγική σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, δηλαδή ν' αποθεώνει τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό. Εμείς πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις όλες πρέπει να επικεντρωθούν σ' ένα πλαίσιο που θέλει την Ευρώπη και το ευρώ, που θέλει την αναδιαπραγμάτευση του χρέους, αλλά όχι με μονομερείς ενέργειες και πράξεις και που κυρίως αυτά που λέει προς τον ελληνικό λαό να μπορούν να γίνει πράξη και όχι ν' αποθεώνουν τη δημαγωγία και τον λαϊκισμό και έτσι πρέπει να πορευτούμε. Σήμερα, σαράντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ένα από τα βασικά μηνύματα πρέπει να είναι ότι από εδώ και πέρα όλοι πρέπει να κινηθούν με διαφορετική νοοτροπία και με άλλο τρόπο στην πολιτική. Δεν θα πρέπει να τάζουμε και να χαϊδεύουμε αυτιά, αλλά θα πρέπει να λέμε αλήθειες και να κάνουμε πράξη αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη η χώρα με μεταρρυθμίσεις και με αλλαγές, που θα την ισχυροποιήσουν και θα την φέρουν σε καλύτερη μοίρα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα