Σερβία: με γερμανίδα κατά της διαφθοράς

Στην ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων που θα παρέχουν συμβουλές στη σερβική κυβέρνηση και στον αντιπρόεδρό της, Αλεξάνταρ Βούτσιτς σύντομα θα ενταχθεί και η Γερμανίδα Μπετίνα Νέλεν, ειδική στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου του Βελιγραδίου.

Η κ. Νέλεν, την Παρασκευή, επισκέφθηκε τη σερβική πρωτεύουσα και συζήτησε με τον κ. Βούτσιτς για τα καθήκοντα που θα αναλάβει, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Ντάνας".

Ο σύμβουλος του κ. Βούτσιτς, Ντράγκαν Τσόκοβιτς, ο οποίος έλαβε μέρος στις συνομιλίες είπε ότι η κ. Νέλεν θα παραμείνει

για δύο χρόνια στο επιτελείο του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης και ότι θα αρχίσει το έργο της προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Μπετίνα Νέλεν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταβαίνει στο Βελιγράδι μετά από πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία υποσχέθηκε να βοηθήσει τη Σερβία στη μάχη κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Ντάνας" η κ. Νέλεν, η οποία έχει 11 χρόνια εμπειρίας στην καταπολέμησης της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, θα πληρώνεται από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η κ. Νέλεν είναι η τρίτη σύμβουλος από το εξωτερικό μαζί με τον πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν και τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Άλφρεντ Γκουζεμπάουερ που θα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση της Σερβίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα